Hvordan planlegge et kjøp?

De fleste av oss har flere ting vi ønsker oss, så det kan faktisk være ganske fordelaktig for oss å planlegge hva slags kjøp det er vi vil gjøre. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på personlig finansiell planlegging.

Hvordan begynner jeg?

Hvordan begynner jeg  - Hvordan planlegge et kjøp?

Først må du jo finne ut av hva det er du skal kjøpe. Er det et nytt hus eller kanskje en ny datamaskin? Det er faktisk slik at du kan bruke samme modell på finansiell planlegging til å kjøpe begge disse tingene. Det du må finne ut er hvor mye penger du trenger for å kjøpe mobilen eller egenkapital til boligen. Deretter finner du ut hvor mye du kan spare hver måned. Når du har funnet ut hvor mye du kan spare hver måned, vil du deretter kunne planlegge hvor lang tid det vil ta deg å kjøpe dette produktet/spare til egenkapitalen. Det finnes mange tips du kan benytte deg av.

Sparing som finansiell planlegging

Sparing som finansiell planlegging - Hvordan planlegge et kjøp?

Noe som er lurt er å spare penger på ulike måter. En måte vi anbefaler deg å planlegge fremtiden på, er å spare penger til ting som skal skje i framtiden. Hvis du har et barn som du har lovet at skal få førerkortet, så er det bare å begynne å spare nå, for du vet at du må ut med disse pengene før eller siden.

Det mange ikke tenker på, er at i tillegg til å spare til uforutsette utgifter, så er det også ganske smart å sparte til forutsette utgifter. Dette gjør for eksempel at du har mer penger å rutte med rundt jul og bursdagstider.