Refinansiering

Tips og triks om refinansiering

Det er mange som mener at refinansiering bare er for folk som har havnet på kjøret økonomisk. Slik er det ikke. I denne artikkelen skal vi gi deg tips og triks som kan være nyttige for deg når du tenker på å refinansiere.

Sjekk tilbud fra ulike hold

Sjekk tilbud fra ulike hold - Tips og triks om refinansiering

For mange er det et instinkt å bare sjekke med sin egen bank når det kommer til refinansiering. Det er jo faktisk sånn at det finnes en rekke banker der ute som mest sannsynlig tilbyr en bedre rente enn den du allerede har. Derfor anbefaler vi deg å ta kontakt med en rekke ulike banker og låneaktører slik at du kan få det aller beste tilbudet.

Det kan også være en god idé å ansette en finansiell rådgiver som kan hjelpe deg med å finne ut av hva det er du trenger. De kan også hjelpe deg med å forhandle med både banker og låneaktører. Det kan koste deg noen ekstra kroner, men det kommer jo til å være verdt det fordi du vil spare en del penger?

Flytting av lån

Flytting av lån - Tips og triks om refinansiering

Det å flytte lånet kan også være svært gunstig. Det vil ofte gi deg en bedre rente og ikke minst muligheten til å refinansiere med en annen bank. Dette gjelder som oftest når det kommer til bolig. Det vanligste er å oppsøke en bank eller du har fått en verdivurdering av huset ditt/eiendommen din. Deretter vil du kunne presentere lånet du allerede har og deretter vil banken vurdere om de vil overta lånet ditt. Hvis deg og banken blir enige, betyr dette at din nye bank vil innfri lånet hos deres gamle bank. Det blir deretter en suksessfull flytting av lånet.

Hør gjerne med venner og bekjente hva de har gjort for å refinansiere sine lån. Det kan godt være du henter noen tips!…

Hvordan planlegge refinansiering?

Det kan være en ganske lang prosess å komme i gang med refinansiering, så det vi anbefaler deg er å starte så fort som mulig. I denne artikkelen skal du få lære mer om hvordan du kan planlegge din refinansering.

Få tak i konsulenter

Få tak i konsulenter - Hvordan planlegge refinansiering?

Hvis du har planer om å refinansiere boliglånet ditt, fordi du har fått en verdistigning på boligen din, så anbefaler vi deg å ta kontakt med takstmann så fort som mulig. Da vil du kunne få en verdivurdering som er utrolig nødvendig når du skal søke om refinansiering. Det vi anbefaler deg er også å ta kontakt med banken din for å høre om de har tid til å møtes. Du kan velge om du vil gjøre dette online eller på det faktiske kontoret.

Noe vi anbefaler deg er å ta kontakt med noen forskjellige banker, for da vil du fort finne ut av hva du kan forvente av en refinansering.

Refinansiering av gjeld

Refinansiering av gjeld - Hvordan planlegge refinansiering?

Det er jo sånn at refinansiering av gjeld er noe du burde gjøre akkurat nå. Det å planlegge det bør ikke være fokus, men du burde skrive en liste over kreditorer du skal ringe. Ta en kreditor om dagen, hvis du synes det blir for mye. Det å få alle smålånene dine om til et større lån kan føre til at du virkelig sparer penger. Det gjør også underverker for nattesøvnen. Om du ikke helt vet hvor du skal starte, så kan du ta kontakt med en finansiell rådgiver som kan gi deg mer informasjon og en plan på hvordan du kan komme deg videre. Det hjelper alltid å ha folk på laget ditt!…