Finansiell planlegging

Hvordan planlegge et kjøp?

De fleste av oss har flere ting vi ønsker oss, så det kan faktisk være ganske fordelaktig for oss å planlegge hva slags kjøp det er vi vil gjøre. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på personlig finansiell planlegging.

Hvordan begynner jeg?

Hvordan begynner jeg  - Hvordan planlegge et kjøp?

Først må du jo finne ut av hva det er du skal kjøpe. Er det et nytt hus eller kanskje en ny datamaskin? Det er faktisk slik at du kan bruke samme modell på finansiell planlegging til å kjøpe begge disse tingene. Det du må finne ut er hvor mye penger du trenger for å kjøpe mobilen eller egenkapital til boligen. Deretter finner du ut hvor mye du kan spare hver måned. Når du har funnet ut hvor mye du kan spare hver måned, vil du deretter kunne planlegge hvor lang tid det vil ta deg å kjøpe dette produktet/spare til egenkapitalen. Det finnes mange tips du kan benytte deg av.

Sparing som finansiell planlegging

Sparing som finansiell planlegging - Hvordan planlegge et kjøp?

Noe som er lurt er å spare penger på ulike måter. En måte vi anbefaler deg å planlegge fremtiden på, er å spare penger til ting som skal skje i framtiden. Hvis du har et barn som du har lovet at skal få førerkortet, så er det bare å begynne å spare nå, for du vet at du må ut med disse pengene før eller siden.

Det mange ikke tenker på, er at i tillegg til å spare til uforutsette utgifter, så er det også ganske smart å sparte til forutsette utgifter. Dette gjør for eksempel at du har mer penger å rutte med rundt jul og bursdagstider.…

Hvordan planlegge refinansiering?

Det kan være en ganske lang prosess å komme i gang med refinansiering, så det vi anbefaler deg er å starte så fort som mulig. I denne artikkelen skal du få lære mer om hvordan du kan planlegge din refinansering.

Få tak i konsulenter

Få tak i konsulenter - Hvordan planlegge refinansiering?

Hvis du har planer om å refinansiere boliglånet ditt, fordi du har fått en verdistigning på boligen din, så anbefaler vi deg å ta kontakt med takstmann så fort som mulig. Da vil du kunne få en verdivurdering som er utrolig nødvendig når du skal søke om refinansiering. Det vi anbefaler deg er også å ta kontakt med banken din for å høre om de har tid til å møtes. Du kan velge om du vil gjøre dette online eller på det faktiske kontoret.

Noe vi anbefaler deg er å ta kontakt med noen forskjellige banker, for da vil du fort finne ut av hva du kan forvente av en refinansering.

Refinansiering av gjeld

Refinansiering av gjeld - Hvordan planlegge refinansiering?

Det er jo sånn at refinansiering av gjeld er noe du burde gjøre akkurat nå. Det å planlegge det bør ikke være fokus, men du burde skrive en liste over kreditorer du skal ringe. Ta en kreditor om dagen, hvis du synes det blir for mye. Det å få alle smålånene dine om til et større lån kan føre til at du virkelig sparer penger. Det gjør også underverker for nattesøvnen. Om du ikke helt vet hvor du skal starte, så kan du ta kontakt med en finansiell rådgiver som kan gi deg mer informasjon og en plan på hvordan du kan komme deg videre. Det hjelper alltid å ha folk på laget ditt!…

Finansiell planlegging

Hva går egentlig finansiell planlegging ut på? Det er noe vi skal gå nærmere inn på i denne artikkelen her. Så vi håper du har lyst til å følge med og lære enda litt mer om hvordan det faktisk virker. Les videre da vel.

Hva er finansiell planlegging?

Finansiell planlegging består av flere elementer. Du kan for eksempel regne budsjett og prognose som en del av finansiell planlegging. Finansiell planlegging kan foregå både privat og i større selskaper.

Det er jo sånn at verden er i ufattelig rask endring, så når det før har vært fokus på langsiktige planer for store bedrifter, er det nå mer nødvendig med tiltak som gjør at endringer kan gjøres raskt. Derfor er det mer vanlig at finansielle planleggere ikke jobber langt fram i tid, men tar måned for måned. Det er jo selvsagt lov å ha mål og ting man vil oppnå, men det er faktisk ikke så vanlig å ha utrolig langsiktige planer for tiden.

Privat husholdning

Når det kommer til finansiell planlegging i en privat husholdning er det litt annerledes. Du kan for eksempel være i en prosess der du skal bygge et nytt hus eller kjøpe en ny leilighet. Kanskje du planlegger barn? Da vil du måtte planlegge ned på detaljnivå.

Da er det lurt å starte med et løst budsjett. Deretter gå inn på detaljnivå og se hva du bruker penger på. Det er mulig å drive med planlegging, oppfølging og analyse i samme skjema. Finn et budsjett som passer for deg, så vil den finansielle planleggingen til din private husholdning gå lett som bare det.

Finansiell planlegging for bedrift

Det er jo ofte sånn at hvis man starter en bedrift, kanskje et AS, så må du ha en plan på hvordan du skal løse finansielle problemer. Det er derfor lurt å begynne med nok egenkapital til at du har litt i bakhånd hvis noe skulle skje. Det mange har begynt å gjøre er å bruke skybaserte programvarer slik at alle som skal ha tilgang på disse dokumentene får det. I disse modellene vil du få tilbud om et årsbudsjett og en prognose på hvordan det kommer til å se ut økonomisk for deg. Noe som er utrolig praktisk med en skybasert programvare, er det at du fort kommer til å lære deg hvordan å bruke den og du ikke trenger å bekymre deg for oppdateringer. Det fikser programvaren for deg!

Noe som er viktig med finansiell planlegging, er jo å se om man faktisk har levd opp til prognosene man har satt. Dette gjøres på styremøter eller et møte i hjemmet. Det å oppnå sine finansielle mål er viktig, uansett hvilken situasjon du er i. Det kan jo være at du kan se en større forbedring i dine finanser enn du trodde. Hadde ikke det vært kult?…